onsdag 25 juni 2014

Senaste tidens bolagshändelser

Det är dags att summera senaste tidens händelser i portföljen.

CellaVision

CEVI har under veckan hunnit släppa ett pm om att man köper en teknikplattform som kan leda till en produkt för mindre labb

"CellaVision, som är världsledande inom digital mikroskopering för blodanalys
(hematologi), har förvärvat en teknologiplattform som kommer att bli grunden till ett kommande utvecklingsprojekt.  Den förvärvade tekniken har potential att skapa en prisvärd lösning för mindre sjukhuslaboratorier. Förvärvet skedde från ett amerikanskt högteknologibolag, Clear Lake Medical Foundation, lett av Glenn Spaulding, M.D., med specialistkunskaper inom digital mikroskopering. Köpeskillingen uppgår till 1 MUSD och betalas i rater vid uppnådda mål. "Vi är glada över detta unika teknikförvärv som på sikt kommer att göra det möjligt att utvidga vår produktportfölj till att omfatta produkter för mindre laboratorier som inte inkluderas i vår nuvarande målmarknad. Implementeringen av den nya plattformen kommer att ske i nära samarbete med Clear Lake Medical Foundation och påbörjas snarast. Vi bedömer emellertid att det tar ett par år innan en färdig produkt når marknaden", säger Yvonne Mårtensson, VD för CellaVision."

Ett roligt och bra steg, Yvonne har varit noga med att poängtera att dom inte tänker ta fram en produkt som håller lägre marginaler eller tar mer tid att "supporta" än deras nuvarande produktlinje, Men som med all ny teknik behöver detta inte slå väl ut. Jag håller bessningen och avvaktar att ta med detta i mina prognoser fören en produkt når marknaden.

CellaVision har även vart med på Småbolagsdagen och presenterat sig. Om ni själva vill se den kan ni klicka här.

För att summera föredraget snabbt så kom det fram att det finns ett fåtal nya aktörer på marknaden i Kina. Ingen var enligt Yvonne i närheten av CellaVisions höga kvalité.

Marknaden ser ut såhär:
88% av dom stora labben i världen använder Manuell mikroskopering
11% är CellaVisions lösning
1% är konkurrenter (4-5st).

Tethys Oil

Krisen i Irak fortsätter och oljepriset har tagit ett kliv uppåt. I mina estimat har jag räknat på ett genomsnittligt oljepris på Brentoljan på 100$. Under våren har det pratats om ett gradvis sjunkande oljepris. Det ser jag som föga troligt, De senaste 3 åren har den geopolitiska oron ökat världen över.

Tethys har dessutom fortsatt slå sina produktionsrekord. Under April Producerades 6959 fat/dag, Och under Maj producerade 7065 fat/dag.

Att P1 reserverna kommer öka vid nästa resursuppdatering är nu i princip 100% bekräftat. Även mina estimat om dom nyfunna 2P reserverna kan vara för låga. Jag avvaktar dock en höjning här också.

Annars har det vart väldigt tyst om Tethys, Borrningen i Maisrah Garben ser ut att blir försenad, tråkigt. Men det är inte långt kvar till rapporten och en lägesuppdatering


G5 Entertainment

Placeringarna för G5 har under Q2 Vart generellt lägre än under Q1, så en viss 

minskning i omsättningen är trolig. Jag kommer återkomma med 

platsuppdateringar för Q2 när infon finns tillgänglig.

Mina estimat för Q2 lyder:

Omsättning: 35-36MSEK

Rörelseresultat: 17%

Jag tror att dom starka spelsläppen från Premiumspelen kommer överraska på resultat. Dock kan det vara värt att notera att TSS och Windows store gått svagare än Q1. Dessa två kan ha en stor påverkan på marginalen, efter Q2 kommer jag ha bättre koll på vad som driver marginalen.

Bonheur

Tråkigt, Precis som väntat, ökning av oljepriset och sviktande utilazations i Nordsjön verkar dock aktiemarknaden gilla. Personligen är jag på kort sikt inte hoppfull. 

Efterfråga i Nordsjön är nu på en riktig low (83%). Rig raterna sjunker såklart även dom. Inte bra för Bonheur med 2 skepp i dry dock.

Scandbook

Analysen var klar, men efter en spännande analys av Värdebyrån håller jag på att ta en tyngre titt, framförallt på Capex sidan och Svenska konkurrenter. Det lär dröja ett par veckor innan det är klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar