torsdag 7 augusti 2014

G5 Entertainment - Keys in the case


Under dom senaste veckorna har jag spenderat en del tid i värmen att fundera över vad som är huvudsakerna i G5 caset. Det tydliga i investeringen är att min initiala missbedömning under 2013 ledde till en god möjlighet under Krim-krisen.

Jag köpte G5 första gången under hösten 2013 Men teorin att TSS skulle hålla upp värdet av G5 under vändningen till F2P. Detta var en missbedömning av mig och det som räddade mig var att jag tidigt insåg att bolaget kommer behova lite mer tid och att jag är aktiv i min handel. Med mina trades blev affärerna under 2013 fortfarande positiva.

Under Mars föll G5 dramatiskt och jag fick ett ingångsläge som såg mycket bra ut. under 28kr såg jag G5 som ett screaming buy sett till den kortsiktiga stabiliteten och bredden i portföljen ger(VCP & TSS) samt dom frekventa insiderköpen och VDs utlåtande att Q1 skulle vara kassaflödespositiv.

Bolaget har under 2014 levererat över mina förväntningar i Q1 och försäljningen Q2 och anser att bolaget fortfarande är berättigad sin plats i portföljen.

Mina nycklar i caset

Huvudstyrkor:
• Management med starkt trackrecord att klara av nya faser med goda resultat
• En bred portfölj produkter med långa svansar i intäkterna 
• En av dom starkaste "monetizers" i branschen. Bland G5:s toppspel betalar användare är mer frekvent än majoriteten av andra bolag jag har tittat på

Svagheter:
• Stor andel av intäkter kommer från ett spel
• Insynen i bolagets spel, användare och nerladdningssiffror. Jag saknar mycket av den geografiska insynen
• Svag utveckling av nya F2P spel. Detta kan på sikt skapa ett mindre förtroende för tredjeparts studior att arbeta med G5

G5:s Q2 rapport släpps den 15:e Augusti.